Псевдо викинги или нацизъм с езически колорит

     Десетилетията на всякакви фентъзи епигонии на творчеството на Толкин и изключително гнусни постмодернистки глупости на HBO, кретенската Assassin's Creed: Valhalla, приемани като една желана действителност от бягащите от отвратителната действителност на капиталистическото общество доведе до това да имаме батальони наемни бандити от нов вид. Това не са мрачно славните ландскнехти с тяхната кървава сатира, нито скромно нарисувания череп на каската на Frеikorps, тук имаме работа с идеалистически опит да се върне цяла историческа епоха, базирана на митологията на северните народи живели 8-11в. 

В съзнанието на безпросветния потребител викингите са татурани диваци, които имат свободата да правят каквото искат. Надрусани с гъби, правят всичко, което психопатът-сценарист живеещ при капитализъм им припише. Пичове от класа, майката си джаса. Тоест тук ни продават илюзията за свобода, но не във формата на рок концерт на подивели метъли както беше преди. Не, сега на мода в пропагандното дело са викингите. Сега модата е да се направят татуровки с руни, брадви, вълци и най-много да славиш силата сама по себе си, както всеки обикновен нацист. Най-заблудените ще имат глупостта да потърсят нетленна слава в бойната зона, където ще се превърнат в забравено парче месо и карантии, а в най-лошия случай последните им секунди ще бъдат повод за забавление на други "викинги", с друг цвят на лентата на ръкава. 

    Някак причините, поводът за война, обоснoванието за използване на насилие се оправдава с непонятни брътвежи за Один и как ще ходим във Валхала. А вие, недраги нацисти, чели ли сте какво точно пише в Едите, където е концентрирано единственото достигнало да нас знание за тази религия? Съзнавате ли, какво представляват героите в тази митология? Еднократните бойци бързо запушват дупките в знанието си с Луцифер и каквото им хрумне в дребнобуржоазния мозък, беден на художествени образи. Съзнавате ли, че Фенрир е мъртъв вълк, който ще глътне слънцето? А Один се опитва да го спре. Съзнавате ли, че Один е бог на живи, не на мъртви, подобно на Исус и тези герои, които чакат опита на мъртвите да завладеят Асгард, ще бъдат вечно живи дотогава? 

Жертвата към Один е единствено саможертва, защото сам Один се пожертвал за да постигне знанието на руните. Тоест всяко свързване на героите със смъртта е пълно незнание за това какво представлява култа към Один. Именно от Хел, света на мъртвите ще тръгне унищожението на света, пълчищата от мъртъвци, превозени от Нагелфар - корабът от човешки нокти. Затова черепът като емблема на ръкава автоматично ви превръща в именно тези чудовища, които са тръгнали да сринат света. Само дето и това няма да сможете, защото Один, Тор, Хеймдал загиват заедно с айнхариите, но Видар - синът на Один побеждава и Фенрир, и змеят Йормунганд, а след това освобождава Балдр от Хел и той възкръсва подобно на Исус. След това земята се съгражда наново, войни вече няма, а хлябът расте без труд. Балдр и Видар живеят в новосъграден Асгард. Тоест доброто побеждава злото. Затова нека да кажа още веднъж - нека нацистите да им бъде ясно: вие с Один никаква работа нямате. Вие сте бандити, наемници, обхванати от жажда за отмъщение към всички хора. Вие славите чудовищата в една митология от ранното Средновековие, а не героите и боговете, които са отговаряли на идеалите на хората, живели в онези времена. Вие сте злодеите, и след като артилерията ви отработи, никаква Валхала не ви чака, а ви чака Хел и в последната битка вие ще сте злодеите, които ще бъдат победени и забравени. Така че, престанете с кражбите от историята.

    Знам това вие е любимото занимание, и свастиката откраднахте чак от Индия, и рицарите от епоса окрадохте. Сега сте дошли от самия Один да крадете ама няма да го бъде. Всеки облечен в черно като на погребение, всеки с татуровки на мъртъвци и черепи, всеки, който слави злото и се радва на смъртта ще си има работа с Один и неговата избрана дружина от айнхарии. Кои точно ще бъдат в нашата действителност техните "реинкарнации" тепърва ще видим, но те сто процентово ще се появят в нужния момент. Така че дояждайте мъртъвците, изчукайте се набързо помежду си както подобава на човекоподобни маймуни каквито сте и марш в ада.

 

Публикуване на коментар

0 Коментари